Wielerronde van Blaricum

Oranje Vereniging Blaricum en Moeke Spijkstra Wielerclub laten de geschiedenis herleven en brengen de spectaculaire Wielerronde van Blaricum weer tot leven. Deze wielerronde werd door de Oranje Vereniging Blaricum georganiseerd van 1949 t/m 1958.

Historie
Het rondje ging over de Kerklaan, linksaf het Fransepad op, wederom linksaf het Kerkpad op en dan via het kerkplein weer de Kerklaan op. J. St. Puyk was in 1949 de eerste winnaar. De Soester Gerrit Ruttenberg was het meest succesvol. Hij kwam in de periode 1952–1956 vier keer als eerste over de eindstreep die altijd was getrokken op de Kerklaan ter hoogte van de boerderij van Kees Rigter. De sportieve Pierre Regnault bereikte de finish als eerste in 1957. De laatste glorieuze winnaar was Hans van Ede.

Moeke Spijkstra Wielerclub
De sportieve toeristische wielervereniging van Blaricum die als hoofddoel heeft: zorgen voor onze gezondheid door beweging. Wij zijn geen koersclub en wij doen er alles aan om het sociale aspect, het verenigingsleven goed aan bod te laten komen. Onze leden komen voornamelijk uit het Gooi en zijn van alle leeftijden met als voordeel dat we in verschillende groepen kunnen rijden, dus voor elk wat wils. Allemaal ondernemende, sportieve, maar vooral gezellige heren en dames die het leuk vinden om samen sportief bezig te zijn en elkaar op gezette tijden aan de bar van ons clubhuis treffen.

Wat betekenen de groepen
Classic: Klassieke racefiets met eventueel bijbehorende kledij.
Snel: Voor degene met racefiets die wel van een rondje fietsen houdt.
Solexen: Een ronde niet voor de snelste maar de meest tactische rijder.
Snelst: Voor de echte fanatiekeling die in de voetsporen van Hans van Ede wil treden.

Voor elke groep is er een mooie prijs te winnen. We kijken er naar uit u te mogen ontvangen in de groep naar keuze.

Datum: zondag 27 mei 2018
Start & finish: Kerklaan bij het Vitus, Blaricum
Start groep Classic    13.00 uur
Start groep Snel         13.45 uur
Start groep Solexen   14.35 uur
Start groep Snelst      15.25 uur

De prijsuitreiking is om 16.15 uur in het Vitus.

Tot 19.00 uur AfterParty met een DJ

Inschrijven Wielerronde van Blaricum