Historie

Het idee voor een eigen wielerclub in Blaricum is ontstaan bij Eric Heijkoop en Eduard Schaepman die in 2012 samen de Amstel Gold Race fietsten. Eduard had als lid van het Casino Team Knokke ( ondertussen ons zusterteam ) al ruime ervaring met het fietsen in clubverband en beide heren leek het een fantastisch idee om ook in ” ons Gooi ” een mooie fietsclub te hebben.

Iedere club heeft een clubhuis nodig en Patrick Lommers van Moeke Spijkstra was direct enthousiast om aan te haken.

Zonder vaste structuur maar met veel enthousiasme groeide het ledenbestand gestaag. Met name de wervingsactiviteiten van Jaap Kooijman hebben hieraan fors bijgedragen. Eind 2012 werd het tijd om de club een formeler karakter te geven. In Micha Willemse werd een penningmeester gevonden en in januari 2013 is formeel bij de notaris de vereniging Moeke Spijkstra Wielerclub opgericht.

Ondertussen telt onze wielerclub ruim 200 leden en we zijn hard op weg naar de 300. Allemaal ondernemende, sportieve maar vooral gezellige heren en dames die het leuk vinden om samen sportief bezig te zijn en elkaar op gezette tijden aan de bar van ons clubhuis te treffen.

Spreekt dit verhaal u ook aan en bent u nog geen lid schrijf u vandaag dan nog in.